Siirtolapuutarha on heräämässä henkiin. Ihmisiä liikkuu jo alueella ja aavekaupungin savupiipuista luikertelee esiin ensimmäiset savuvanat merkkinä elosta. Me tulimme ensi kertaa siirtolapuutarhallemme vasta elokuussa 2014, nyt onkin arvoituksellista nähdä mitä kaikkea puutarha kätkee sisäänsä ja minkälaisissa väreissä.

IMG_1942.jpg

 

Harmaata ja koleaa, mutta kevät selkeästi kuitenkin tuloillaan, vihertää ja jotain viime syksynä siirretyistä kasveista sentään pitkän talven jäljiltä jääneet henkiin. Tässä pitäisi olla esikko, emme vain tiedä sen väriä :)

IMG_1943.jpg

Ja seuraavana kauan kaipaamani kasvihuone. Jo viime syksynä ideat suorastaan tursusivat tämän nähdessäni. Juu ensin pois kaikki vanha maali, päälle valkoinen maali, katon pleksit uudelleen maalataan ja kasvilaatikoiden väliin laattaa. Sisällä kasvaa Zilda merkkinen tumma viinirypälelajike. En osaa vielä sanoa onko selvinnyt talvesta, mutta jostain syystä curry jonka siirsin on selvinnyt , sen sijaan rosmariini ei. Kaksi äitienpäiväruusua on myös nupuillaan harsojen alla. Silmissä vilisee erilaiset ideat mitä laatikoihin laittaa ja miten kasvit sijoittaa .....voi kun sormissa syyhyää....Tässä kasvihuone etupuolelta.

IMG_1951.jpg

Ja tässä toiselta sivulta.Hmm ,,,kaipaa symmetriaa, viime syksynä jo otimme pois isohkon rucola ja papupenkin. En pidä kummastakaan ja molemmathan tietysti melko täydellisen yksivuotisia jos ei nyt siemeniä sitten ole jonnkin maan alle jemmaan jäänyt kasvamaan....

IMG_1956.jpg

 

Alla oleva kuva on tulevan vessan paikka. Kompostikäymälä siis tiedossa. Vielä vähän mietimme miten päin vanhan  tammen alle kyseinen kapistus laitetaan. Kuvassa näkyvät kuopat ovat mieheni kaivamia, vielä emme ole törmänneet myyriin...

IMG_1952.jpg

Pönttö odottaa kotonamme uutta paikkaa.

 

IMG_2010.jpg

Syreenikin on alkanut pukkaamaan silmuja. Vielä emme tiedä onko valkoista vai lilaa tiedossa.,,,,

IMG_1963.jpg

Tunnistettavasti ainakin raparperi pukkaa pintaan. Mielestäni kyllä hieman väärässä paikassa, mutta en vielä tiedä minne sen sijoittaisin.

IMG_1996.jpg

Isännän alkavaa terassiprojektia. Laatat sai jo kyytiä ja haaveilu terassista voi alkaa......

IMG_1950.jpg

 

Krookuksia. Saattaapi olla valkoinen ja keltainen tuloillaan. Näitä näyttää nousevan ylös vähän siellä ja täällä pitkin mökkipihaa....Voi kun tulisi liilojakin.

IMG_1999.jpg

Ja vielä yksi kuva tähän sisääntulosta joka saa muodonmuutoksen tulevana kesänä, laatat lähtee terassi tulee eteen ja haaveilen parista perennapenkistä vasemmalle puolelle, en vain oikein vielä tideä mitä perennoja laittaisin, ehkä ukonhattuha.....IMG_2009.jpg

Juu ja tässä kanssa projektin alkua. Mitähän tästä tuleepi,,,,,,

IMG_1991.jpg