IMG_4436.jpg

Nyt on viinirypäleet mehustettu mehuksi ja 9 pullollista tuli. En keksinyt mitä muuta niistä olisin saanut aikaiseksi eikä kukaan jaksa ämpärillistä rypäleitä syödä. Ja sitäpaitsi Zilga rypäle on melko kirpsakka ja siemeniä on runsaasti.

Lisäksi puolittaisen omenasadon loppujämistä tehtiin omenasosetta iso purkillinen. Keittiö oli operaation jäljiltä melko siivoton, mutta tulipa sekin sitten lopuksi siivottua ja  tuli ainakin hiki ja kaloreita paloi kiitettävästi. Härkäpavut laitoin lasagneen ja kauppansa tekivät. Niille en oikein saa keksittyä muuta käyttöä. Papuja on siis syöty useampaan otteeseen, mutta nyt ne sitten loppui. Saa nähdä viitsiikö härkäpapuja kovasti kasvatella kun vievät niin ison tilan pienestä lootasta.

Persiljat on laitettu pakkaseen mini minigrip pusseissa ja testattu jo keiton sekaan laitettaviksi suoraan pakkasesta, ja toimiihan se.

Pakkanen on nyt niin täynnä marjaa kuin olla voi. Kansi ei mene kiinni jos yhtään desiäkään sinne lisää laittaisi. Josko näillä nyt selviäisi ensi vuoteen. Tänä vuonna marjat loppuivat kesken. Tosin en poiminut mansikoita viime vuonna, tänä vuonna keräsimme 2 ämpäriä mansikoita, kaksi ämpäriä mustikoita, ämpärin puolukoita ja yhden punaviinimarjaa. Mustaherukkaa n 10 dl ja karviaisia saman verran. Tyrniäkin tuli poimittua mutta vain 1 litra.

Tänään fiilikset on kohtuullisen hyvät. Ollaan miehen kanssa keksitty mihin ensi talvi aikamme kulutetaan, mutta sitä ei viitsi tai kehtaa paljastaa :),,,,,,

Kaikella on aikansa ja paikkansa.