IMG_2443.jpg

Tämä päivän keparissa oli hieno artikkeli onnellisuudesta, haastateltavana oli Timo Airaksinen hilosofian tohtori. Hän antoi ajateltavaa ja kirjaan tähän ylös muistutukseksi itsellemme huoneentaulun filosofin laatimana;

-Älä tavoittele onnellisuutta. Se on varmin tie tulla onnettomaksi.

-Tavoittele hyviä asioita. Onni on niiden oheistulos. Selvitä arvosi ja pyri elämään niiden mukaan.

-Mielenrauhaa ei voi tavoitella. Vanha resepti sen saavuttamiseksi on se , ettei halua niin paljon. Esimerkiksi jooga, meditaatio ja psykoterapia voivat opettaa suhtautumaan itseensä.

-Elämä ei voi olla pelkkää halujen ja toiveiden tukahduttamista. Pitää myös seikkailla ja ottaa riskejä. Silloin lopputulos ei ole omassa hallinnassa.

-Jos haluaa elää täysipainoista ja rikasta elämää, on luovuttava onnellisuuden vaatimuksista.

(Timo Airaksinen)

 

Ja vielä näistä siemenistä. Edellisen asukkaan siemenet siis kuvasta päätellen nyt itävät. Pusiit olivat vanhoja ja haalistuneita, nimet oli pyyhkiytyneet aikojen saatossa pois ja osasta oli käytettykin jo puolet tai enemmän ja yläosa revitty pois joten tekstiä ei edes ollut. Tämä nyt siis kuitenkin selvästi itää. Tuleeko tästä retiisi kukkaruukussa vaiko parsakaali tai jopa kukkakaali, tilaa ei ole kyllä paljoa. Koulimaan en ajatellut tätä ryhtyä. Toivon tästä tulevan kukkaa, mutta suhtaudun asiaan kuten laulun sanoissa sanotaan; antaa kaikkien kukkien kukkia vaan :)....tuli mitä tuli niin joka tapauksessa olen iloinen siitä että jotain tulee :)