15380864_10210346630495484_161770048757215319125_10210336836010628_2895110729983

Hei ihanat. Minulla on ollut luova paussi kaikenlaisesta someilusta. Havainnoin asioita jollaisia en toivonut tapahtuvan.Lähinnä omassa päässäni. 

Mutta nyt ollaan takaisin täällä , ja into piukeana tietysti. Mennyt vuosi on ollut kaikin puolin haastava mutta päivääkään en silti pois antaisi,

Tämän hetken ensi ajatukset ovat takassamme. Meillä on siis ollut koko ajan olohuoneessamme tuollainen vuolukivitakka rumilus . Rasvatahroineen kaikkineen. Jo pari vuotta sitten soittelin takkamestarille joka tuli käymään paikan päällä arvioimassa voisiko takkamme pinnoittaa tulikiven kehittelemällä pinnoitteella. Takkamestarin mukaan hän ei lähtisi kokeilemaan koska takkamme ei ole tulikiven vuolukivitakka vaan hopealoimu vuolukivitakka. Mene ja tiedä mikä niillä nyt sitten on erona, mutta uskoin miestä. Ei auta sitten kuin katsella tätä rumilusta . Saimme neuvon puhdistaa takan Fairy Powerilla. Juu siis takkamestari antoi neuvon puhdistaa takka Fairy Powerilla. ja ei siitä mitään oikeasti tullut. Pinta kastui ja siten ei näe enää missä rasvatahra n ja vaikka kuinka hinkkasi rasvatahra lähinnä laajeni ja levisi. Eli paskaisen takan kanssa, jota on kiertänyt nelja lasta ja lukematon määrä elukoita,oli elettävä. >Juu voitte kuvitella ja näkeehän sen takastakin.

 

Minä tässä sitten seikkailin eräänä päivänä netin ihmeellisessä maailmassa ja perehdyin do it yourself tyylisiin ratkaisuihin. Kovin montaa postausta ei löydy vuolukivitakan maalauksesta, mutta joitakin kuitenkin. Ajattelin että miksipä ei. Keskustelimme mieheni kanssa ja juu , hän oli heti valmis. Kokeillaan, meni syteen tai saveen. 

 

Ohjeiden mukaan siis etenimme seuraavan laisesti; 

1. Pesimme vuolukivitakkamme Muurikka pesuaineella ja sienellä. Ja voin sanoa että tuli erinomaista jälkeä. Ihme aine, Olisi pitänyt löytää aikaisemmin.Uunin luukut pesimme uunin luukkujen pesuaineella.

2. Imuroimme pinnat.

3. Peitimme luukut ja suojasimme lattian.

4. Maalasimme koko takan ja piipun Tikkurilan Muuri maalilla

 

ja tiedättekö,,,olen ihaillut takkaamme kohta viikon. Joka päivä. Se on NIIN HIENO......